Нашият екип

Д-р Георги Пасков
Управител
Shovon
Д-р Васил Димитров
Търговски Директор
Mugdhau
mag.pharm. Денка Андонова
Началник склад и Отг. фармацевт
Mugdhau
mag.pharm. Анелия Данева
ЗОП процедури
Mugdhau
mag.pharm Лилия Дамянова
Акаунт мениджър

Търсене

Клиенти

Adv
Adv

Статистика на сайта

  • Посетители : 7762
  • Статии : 57
  • Връзки : 9
  • Брой показвания на статиите : 292413

Кой е онлайн

В момента има 4  гости и няма потребители и в сайта

Статии

Не ви се спортува? Причината може да са гените

sample

Липсата на желание и изпитването на ужас, когато стане въпрос за физическа активност, не винаги са породени от мързел. Причината за тази реакция се крие в гените, сочат изследователи. 

При повечето хора при тренировка се отделя ендорфин, които повишава настроението и еуфорията и стимулира тялото за извършването на повече физически дейности. При други, обаче задъхването, потенето и натоварването могат да предизвикат различна реакция в мозъка, която да доведе до обратния ефект.
 
В проучването си изследователите установяват, че желанието и търпимостта при прилагането на дадена физическа активност може да е до 50% генетично.
 
На участниците е зададена фитнес програма. След известно време половината от доброволците продължават да се упражняват с желание, докато другата половина се отказват много по-рано от тренировката.
 
Учените обясняват, че при някои хора генетично е заложен по-нисък физически капацитет и понякога дори само готвенето и почистването на къщата може да е достатъчно, за да се изморят.
 
Когато се достигне прага на търпимост и комфорт при изпълнението на физически дейности, избираме да преустановим заниманието и в това няма нищо срамно, обясняват експерти. Едно упражнение е полезно тогава, когато е желано.
 
При генетично заложен нисък физически капацитет се препоръчва прилагането на по-леки физически дейности, като плуване, леко бягане, танци.

Партньори

Phoser
Adv
Adv