Нашият екип

Д-р Георги Пасков
Управител
Shovon
Д-р Васил Димитров
Търговски Директор
Mugdhau
mag.pharm. Денка Андонова
Началник склад и Отг. фармацевт
Mugdhau
mag.pharm. Анелия Данева
ЗОП процедури
Mugdhau
mag.pharm Лилия Дамянова
Акаунт мениджър

Търсене

Клиенти

Adv
Adv

Статистика на сайта

  • Посетители : 7762
  • Статии : 57
  • Връзки : 9
  • Брой показвания на статиите : 292415

Кой е онлайн

В момента има един гост и няма потребители и в сайта

Не ви се спортува? Причината може да са гените

sample

Липсата на желание и изпитването на ужас, когато стане въпрос за физическа активност, не винаги са породени от мързел. Причината за тази реакция се крие в гените, сочат изследователи. 

При повечето хора при тренировка се отделя ендорфин, които повишава настроението и еуфорията и стимулира тялото за извършването на повече физически дейности. При други, обаче задъхването, потенето и натоварването могат да предизвикат различна реакция в мозъка, която да доведе до обратния ефект.
 
В проучването си изследователите установяват, че желанието и търпимостта при прилагането на дадена физическа активност може да е до 50% генетично.
 
На участниците е зададена фитнес програма. След известно време половината от доброволците продължават да се упражняват с желание, докато другата половина се отказват много по-рано от тренировката.
 
Учените обясняват, че при някои хора генетично е заложен по-нисък физически капацитет и понякога дори само готвенето и почистването на къщата може да е достатъчно, за да се изморят.
 
Когато се достигне прага на търпимост и комфорт при изпълнението на физически дейности, избираме да преустановим заниманието и в това няма нищо срамно, обясняват експерти. Едно упражнение е полезно тогава, когато е желано.
 
При генетично заложен нисък физически капацитет се препоръчва прилагането на по-леки физически дейности, като плуване, леко бягане, танци.

Новини и събития

Коремните мазнини могат да бъдат опасни за нашето здраве

Коремните мазнини могат да бъдат опасни за нашето здраве

Коремните мазнини са голям проблем за много хора. Освен, че влияят на добрия външен вид и самочувствието ни, мастната тъкан, която...

Не ви се спортува? Причината може да са гените

Не ви се спортува? Причината може да са гените

Липсата на желание и изпитването на ужас, когато стане въпрос за физическа активност, не винаги са породени от мързел. Причината...

Обвиняват солариумите за всички видове рак на кожата

Обвиняват солариумите за всички видове рак на кожата

Солариумите, които вече бяха обвинени, че улесняват меланома (сериозен злокачествен рак на кожата), увеличават риска и от по-лекат...

Партньори

Phoser
Adv
Adv